Valitse sivu

Mökillä on joka päivä grilli kuumana, koska muitakaan ruoanlaittomahdollisuuksia ei juurikaan ole. Avotulihan tuo tiiliskivi-vanha uuninritilä-viritelmä teknisesti ottaen on, mutta on helpointa kutsua sitä nyt vain grilliksi 🙂

Varsinainen grillimme kotipuolessa on marketista hankittu kolmepolttimoinen kaasugrilli, Lucifer merkiltään, mutta tälle kesälle emme ole rakennuspuuhiltamme ehtineet sitä oikein käyttää. Se on kyllä hyvä hankinta ja mieluinen “ohjelmanumero” aina kun vain kotosalla ollaan ja aikaa on.

No mutta vielä takaisin mökkimaisemiin. Tulille on helpointa on laittaa käristymään nyyttejä ja isompia lihankappaleita. Nyytteihin olemme laittaneet alkukesästä aina uusia perunoita voin ja suolan kera. Foliopaketissa toimii myös hyvin ihan pelkkä kaali (samoin maustein) tai joskus kun oikein laiskottaa, on laitettu myös erilaisia valmiita kasvissekoituksia pakasteesta.

2011-07-09 21.13.03

Uusia perunoita ja possun pihvifilettä

2011-07-22 21.57.44

Kaalta ja sipulia sekä grillikylkeä

2011-07-28 22.07.29

Kesäkurpitsaa, kokonaisia säilykesieniä ja fetajuustoa sekä possupihvejä

2011-07-29 19.41.36

Kanaa ja vihanneksia vartaissa

Meillä on myös tuollainen halpispannu, jossa voi valmistaa erilaisia ruokia. Haluaisin kyllä joskus oikean Muurikan, jollainen meillä oli lapsuuden mökillä, mutta sitä päivää odotellessa… kasvispihvit ja lähikaupan pakastealtaasta noukitut grillikasvikset.

Kasvispihvit ja pakastekasvikset

Kasvispihvit ja pakastekasvikset

Vielä on kesää jäljellä!