Valitse sivu

Näin kesäisin lasten kanssa leikkipuistossa istuskellessa sitä tarvitsee aina helposti mukaan otettavaa eli siistiä ja hyvin säilyvää välipalaa. Tässäpä muutama juttu, joita meillä on viime aikoina syöty leikkitauoilla puiston laidalla.

Tuoreet marjat ja kasvikset

Mikäs sen ihanampaa kuin napata torikojusta matkaan litra sitä ja toinen tuota! Mansikat nyt ovat aina olleet ihan selkeä ykkönen meikäläisen kesässä, siitä ei ole kahta sanaa. Vadelmat olisivat tiukasti rinnalla kiinni ykköspaikassa, elleivät olisi niin hintavia. Sen vuoksi niitä tulee ostettua vain tosi harvoin.

Kirsikoita ja mansikoita

Uskalsin maistaa tuoreita kirsikoita ensimmäistä kertaa vasta nyt aikuisiällä, sillä minulla oli jonkinlainen kammo säilykeversioita kohtaan. Eipä noita kahta asiaa voi kyllä verratakaan keskenään. Vaikkeivät kirsikat nyt ole pois syljettävine kivineen sitä kaikista tyylikkäintä syötävää, ovat ne useimmiten kyllä tosi hyvänmakuisia, minkä vuoksi ostan niitä usein.

Herneet puolestaan maistuvat paremminkin isännälle ja esikoiselle, mutta saattaa niitä toki osua äidinkin suuhun aina silloin tällöin. Tuore kotimainen omena on loppukesästä myös oiva vaihtoehto pikaevääksi. Ja sitten on tietysti vanha kunnon banaani, joka on monen laihduttajan ja ties kenen painajainen, mutta ah niin helppo – ja takuulla parempi valinta kuin moni muu asia kaupan hyllyllä.

Kaikkia näitähän voi syödä ilman sen suurempia apulaitteita ja toimenpiteitä, eikä omantunnon tuskiakaan pääse juuri* syntymään, joten ei muuta kuin isoa peukkua rehuille.

*) Pitääkö mansikat pestä, kas siinä pulma. Hesarin mukaan ei: http://www.hs.fi/ruoka/a1401851254895
Torjunta-aineita pääsee elimistöön joka tapauksessa.

Smoothiet

Koska olen Scandic Friends -kanta-asiakasohjelman jäsen, saan aina heillä yöpyessäni muutaman euron ruokakupongin ruokaostoksia varten. Ensimmäisellä kerralla vuosia sitten mietin pitkään, mitä tuolla summalla ostaisin, kun en mitään tiettyä tarvinut enkä karkkiakaan (muka) halunnut. Päädyin sitten maistelemaan Froosh-smoothieta ensimmäistä kertaa. Hyviähän nuo kaikki variaatiot ovat, eivätkä sisällä lisättyä sokeria tai muuta moskaa, joten niitä on tullut ostettua myös muulloinkin. Säilyvyyden kannalta vielä parempia ovat lasten pussipakatut vastaavat tuotteet, joita esikoinen niin mielellään aina mutustelee. Pyrin pitämään kyseiset pussukat vain eväskäytössä, mutta niin ne vain joskus tuppaavat katoamaan kaapista ihan kotioloissakin.

Smoothie

Välipala- ja proteiinipatukat

Tämä on kyllä kerta kaikkiaan minulle täysin tutkimaton maailma, mutta yksi mahdollisuus siitä huolimatta. Lähipiirissäni ei harrasteta patukkaruokailua oikeastaan ollenkaan, joten siinä on yksi iso syy niiden tuntemattomuudelle. Kun näin Buzzadorilla TEHO Sport -proteiinipatukoita koskevan kampanjan, mielenkiintoni heräsi välittömästi. Hain testaajaksi ja minut valittiin. Oli kiva päästä mukaan tutkimaan näitä lehtien, blogien ja somen perusteella tosi suosittuja tuotteita.

TEHO Sport -proteiinipatukka

Itsehän en tällä hetkellä (jos koskaan) treenaa, mutta kyllähän patukka voi olla paikallaan vaikka kävelylenkin jälkeen tai siellä leikkipuistossa välipalan virassa. Ateriankorvikkeena näitä myös markkinoidaan, eivätkä siis ole tarkoitettu pelkästään tosimielellä rautaa nosteleville ihmisille. Koska sain jakaa maistiaisia myös kavereille, lähti näitä testiin mm. kotijumppaa iltaisin lasten mentyä nukkumaan harrastavalle äidille, armeijaan leipiin astumiseen pitkin juoksulenkein valmistautuvalle nuorelle, suht tiukkaa dieettiä noudattavalle laihduttajalle sekä aina niin kiireisille ja ahkerille talonrakentajille.

Teho SPORT -proteiinipatukat maistuivat testaajille hyvin. Itsekin olin yllättynyt siitä, että ne olivat “ihan syötäviä”, joskin makeutusaineiden (maltitoli, sukraloosi) käytöstä joudun antamaan pienen miinuksen, kun niitä itse välttelen. Ennakkoon käytännön mielikuvana aihepiiristä oli siskoni ruokapöytämme ääressä noin kuukausi sitten yökkimässä jonkin toisen merkkistä patukkaa pois suustaan. Nyt ei kuulemma tarvinut tehdä niin 🙂 Eli tämän myötä lähtee kaikille tällaisia tuotteita käyttäville suositus kokeilla, jos TEHO Sport ei ole vielä ennalta tuttu juttu!

Ps. Mikäs taas olikaan se Buzzador? Tässä juonenahan on tutustua uutuustuotteisiin ja jakaa kokemksia kavereiden sekä vaikkapa näin blogiyleisön kesken. Liittyminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään. Siispä tästä rohkeasti mukaan odottelemaan ensimmäistä omaa kampanjakutsuasi: KLIK!