Valitse sivu

Ja niin vaihtoivat huolenaiheet yllättävästi paikkaa: asuntomme myytiin, mutta rakennusvalvonnan kanssa tulikin sitten hieman erikoisia ongelmia. En ajatellut avata niitä tässä nyt sen enempää, mutta eiköhän se virkamieskin edestään löydä sen minkä taakseen jättää.

Hieman hirvittää myös se, mihin me tästä nyt sitten kesän koittaessa joudumme, kun ainakaan vielä ei ole mitään tietoa vuokra-asunnosta tai muista mahdollisista vaihtoehdoista. Koiran kanssa voi olla melko haasteellista löytää hyvää asuntoa, eivätkä monetkaan vuokranantajat halua ensisijaisesti näin lyhyttä vuokrasuhdetta. Lapsenkaan takia emme halua muuttaa ihan mihin tahansa, vaan rauhallista täytyy olla. Onneksi on aina olemassa mökki, mutta siinä vaihtoehdossa on kulkeminen aika hankalaa ja matka haukkaa ison palan muutoinkin pitkistä ja raskaista päivistä.

No mutta sitten itse asiaan. Tontti on, rahoitus on, suunnitelmat on – ja toivottavasti pian luvatkin kunnossa. Tässä ollaan ihan aikataulussa (myymätön asunto olisi voinut tosiaan siirtää hanketta hamaan tulevaisuuteen ties kuinka kauaksi) ja nyt on aika tehdä lisää jonkin sortin lopullisia päätöksiä. Pää ei meinaa pysyä perässä siinä, että asiat aivan oikeasti nyt etenevät!
Ajattelin aloittaa viemällä ensin keittiö- ja kalustesuunnittelun loppuun, jotta voimme sitten miettiä kiinteiden kalusteiden ympärille mm. sopivan sähkösuunnitelman ja valaistuksen. Koska emme päässeet asunnon myyntihinnassa aivan toivomaamme tavoitteeseen, täytyy tässä kohtaa kääntää myös Ikea-kortti, ettei budjetti karkaa käsistä. Joskus sieltä saa asioita edullisemmin ja joskus ei, joten joka kerta on vertailtava erikseen. Tai ainakin tällainen tosi visu tekee niin 😉 Laadusta olen kuullut pelkkää hyvää ja onhan meillä pienen mökkikeittiön verran omaakin kokemusta, eli mistään muusta kuin kotimaisuudesta ei tarvisi tinkiä.
Olin jo aiemmin suunnitellut, että vessojen allaskalusteet tulevat joka tapauksessa Ikeasta. Meidän täytyy nyt vain käydä paikan päällä tarkistamassa, että todellinen laatu vastaa netin kuvien kautta saatua mielikuvaa. Periaatteessa kuitenkin ihan simppeli valkoinen laatikosto käy, esim. kuten kuvassa.
Kuva: Ikea Godmorgon/Odensvik 360 €
Noihin laatikostoihinhan saa sitten kivoja sisusteita, joiden avulla kaikki tavarat pysyvät ainakin jonkinlaisessa kurissa ja järjestyksessä. Kyllä meidän kaappeihin on yleensä muutenkin kärsinyt katsoa eli emme harrasta ovien taakse piilotettuja sekasotkuja (ainakaan laajassa mittakaavassa). Samalla kun muutamme olisi tarkoitus taas karsia tavaran määrää isolla kädellä, mutta saapa nähdä. On meinaan yritetty joskus ennenkin.

Ja ei kun kirppistä suunnittelemaan!