Valitse sivu

Tarkoitukseni oli laittaa uudesta talostamme kattavasti kuvia jo aikaisemmin, mutta katin kontit. Tavallaan valmista on ollut heti sieltä muuttopäivästä lukien (ne kuuluisat viimeiset listat ym. paikallaan), mutta kuitenkin niin paljon puuttuu, ettei ole huvittanut juuri muille esitellä.

Kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna ovat kuitenkin sellaisia tiloja, joita en osaa sen suuremmin sisustaa, joten niihin pääsee kurkkaamaan nyt. Otin ekat kuvat kahdessa eri valaistuksessa niin näkee vähän eri tunnelmia.

Samassa päädyssähän meillä on sitten vielä pikkuvessa ja vaatehuone, mutta kurkataan niihin joskus myöhemmin, kun siellä on asiat paremmassa järjestyksessä 🙂 Ei niistä onneksi puutu enää kuin kattolamppu (vh) ja pyyhekoukut (wc).

Jos kustannuksia miettii niin näillä alueilla käytettiin aika paljon rahaa lattiaan, joka on siis yhtenäistä epoksia kautta tilojen. Mainio ratkaisu! Ei ole liukas, ei tarvitse hinkata saumoja, voi kastella huoletta, eikä tarvinnut edes vesieristää alle. Miehet tulivat ja hoitivat koko urakan kaikkineen eli asennuskin kävi helposti ja varmasti. Lattiamateriaalin perusteella valikoituivat halpiskaupan edullisimmat perusperus-lattiakaivon kannet. Rautakaupat olivat täynnä kauniimpia ja hintavempia kansia, mutta niiden muovinen runko ei olisi käynyt tähän, koska voi vääntyillä massan paineesta.

Toinen törsäyksen kohde oli valaistus, sillä nämä neliövalaisimet taisivat olla lähempänä parisataa euroa kappaleelta. Minusta sekin panostus kannatti, sillä valot ovat nyt erittäin tehokkaat ja vähän erilaiset kuin tavan led-spotit. Kuituvalot pesuhuoneessa ja saunassa ovat myös kivat, mutta niiden hintaa en itse asiassa edes tiedä. Kuuluivat sähköurakkaan, kuten myöskin välitilan led-nauha ja saunan lämpötilamittari.

Edullisia juttuja sarjassaan olivat sen sijaan esim. suihkuseinä (läpinäkyvä 60 cm maksoi reilusti alle satasen), välitila (lattialaminaattia ja metallilistaa, tekivät yhteensä muutaman kympin), kylppärin perusvalkoinen laatta (kympin luokkaa neliöltä) ja lauteet, jotka isäntä nikkaroi itse.