Valitse sivu

Toiset ovat lastenvaunuhulluja ja minä taidan olla turvaistuinhullu. Näin ollen päätin, että kuopus tarvitsee kaukalon jälkeen aivan uuden istuimen, vaikka varastossa olikin häntä varten jo odottamassa esikoisen vähän käyttämä Besafe Izi Combi x3 isofix. Vain vähän käytetty tietysti siksi, että tytölläkin piti olla monta erilaista istuinta… mutta olkoon se vaikka oma tarinansa!

Besafe Izi Combi x3

Besafen mallissa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta meidän autossamme (Toyota Avensis) lapsen istuma-asento jäi siinä todella pystyksi. Eikä se ole ongelma tuollaisen 3-vuotiaan kanssa, mutta kuvittelisin sen rasittavan pientä vauvaa eri tavalla. Tätä seikkaa on kuulemma pyritty korjaamaan tuon mallin seuraajassa, x4:ssä, lisäämällä istuimeen yksi kallistuskulma lisää. Toivottavasti auttaa.

Jo aiemmin olin katsellut Autoliiton testissä hyvin menestynyttä Concord Reverso.plus -mallia sillä silmällä, eikä asiaa tarvinut miettiä kovin kauaa, kun kyseinen istuin tuli hyvään tarjoukseen Verkkokaupassa. Laitoin saman tien uuden penkin tilaukseen ja vanhan myyntiin. Hyvämaineisena istuimena ja alle vuoden käytettynä tapauksena Besafe noudettiin seuraavalle käyttäjälle nopeasti, joten sekin asia tuli helposti kuntoon.

Netin kautta tilaamisessa huonona puolena on se, että siinä missä paikallisesta liikkeestä ostaessa saat istuimen heti ja vieläpä autoon asti asennettuna, olet nettitilauksen kanssa täysin omillasi. Viimeksi kun yritin tilata esikoiselle istuinta verkkokaupasta, paljastuikin paketista aivan eri malli kuin mitä piti. Tuotteen toimituksen odottelu ja palauttelu vie paitsi oman vaivansa myös reilusti aikaa. Mutta koska kotikaupungissani ei ole Concordin jälleenmyyjää, oli vain otettava riski.

Concord-laatikko

No, aivan oikea istuin saapui ja aloin innoissani asentamaan sitä, mutta jo ensimmäinen vaihe eli tukijalan asennus tuotti päänvaivaa, harmaita hiuksia ja veriset sormet. Tässä mallissa tukijalka toimitetaan irrallaan ja sen pitäisi ruuvautua säätöpyörää kevyesti kääntämällä istuimeen, jonka jälkeen myöskin istuimen kallistus toimii samaa pyörää pyörittämällä – vaikka sitten yhdellä kädellä kesken ajon. Vaan kun ei pyöri! Ei kiristynyt muu kuin hermot, ei sitten millään, eikä edes miesvoimin.

Lopulta, noin tunnin aherruksen jälkeen saimme tukijalan paikalleen, mutta säätää sitä ei kyllä voi ollenkaan! Istuin on siis lukittuna nyt yhteen ainoaan asentoon. Kun googlettelin asiaa niin emme olleet ainoat, joille oli käynyt samoin, mutta tarina ei kerro mihin lopputulokseen muut käyttäjät olivat tahoillaan päätyneet. Yksi kertoi vaihtaneensa istuimen ja saaneensa uuden yhtä hankalan tilalle eli asia ei ainakaan sillä tavalla ollut korjaantunut. Toiset puolestaan kertoivat säätämisen olevan erittäin kevyttä, kuten esittelyvideoillakin näkyy olevan, joten tässä alkaa jäädä ainoaksi vaihtoehdoksi se, että meille sattui nyt jollakin tapaa virheellinen tuote?

Vauva turvaistuimessa

Vauvalle nukkuma-asento näyttää jäävän aivan liian pystyksi ja pää retkottaa. Säätämällä tilanne voisi olla toinen.

Joka tapauksessa, nyt kun saimme kokeiltua istuinta paikoilleen autoon niin Reverso istuu ihan mukavasti Avensiksen takapenkille. Ja niin istuu muuten vauvakin, mutta metrisen tyttären mahtumista tuohon hieman epäilen, vaikka i-size-standardin mukaisesti istuimen pitäisi sopia vielä 105 cm pitkälle käyttäjälle. Autoliiton testistä poiketen olen sitä mieltä, että istuin on suht kevyt ja että lapsi näkee sieltä todella hyvin ulos. Täten ainoaksi miinukseksi (rikkinäisen tukijalan lisäksi) istuimelle jää tässä yhdistelmässä tuo vähäinen jalkatila. Etupenkkiä sai laittaa ääriasennosta muutaman pykälän taaksepäin eli kartturi matkustaa kyllä mukavasti.

Concord Reverso

En uskalla irroittaa mainoksia ennen kuin tuolin tukijalkaa koskeva reklamaatio on käsitelty loppuun.

Lapsen kiinnittäminen istuimeen sujuu suht mutkattomasti, tosin ylävyöt tuntuvat hieman kireiltä varsinkin näin toppavaatteiden kanssa. Tässä mallissa vain alavyö liikkuu ja lukko tulee suhteellisen ylös, rinnan korkeudelle asti. Vyön löysäämisen kanssa saa olla tarkkana, sillä jos sattuu vetämään hihnan löysimpään asentoon, on sen päästä aika hankala saada uudelleen kiinni. Jos tarttumavaraa on jäänyt, on kiristäminen ihan sujuvaa. Niskatuen säätöpyörää on kevyt käyttää ja vyöt liikkuvat siinä mukana, joten mitään uudelleenpujotteluita ei tarvita.

Vauva Concord Reversossa

Testikäyttäjä 8 kg ja 72 cm.

Olen laittanut reklamaation tukijalasta sekä valmistajalle että Verkkokauppaan. Vinkkejä, vaihtoa tai hyvityksiä odotellessa!

Ps. Tämä, kuten mikään muukaan hankintani, ei ole blogiyhteistyö tai maksettu mainos, vaan puhdasta oman rahan törsäystä 🙂