Valitse sivu

Olemme käyneet esikoisen kanssa lyhyemmillä ja pidemmillä reissuilla Suomessa ja viime kesänä Viron puolellakin. Näin lapsen kanssa kulkiessa sitä on alkanut arvostaa ihan uudella tavalla majoituspaikkojen tasoa ja varustelua. Siinä missä ennen hinta oli yksinään täysin pätevä valintakriteeri, ajattelemme nykyään enemmänkin rauhallisuutta, kätevää sijaintia, esteetöntä kulkua vaunuilla, helppoa aamupalaa ja jopa mahdollista leikkipaikkaa sun muita aktiviteetteja. Viimeisimpinä aikoina tämän vesipedon kanssa lähinnä kylpylöitä.

Levi

Nyt alkuvuoden hiljaisina viikkoina kävimme vuosittaiseen tapaamme pikapyrähdyksen Levillä, kylpylähotelli Levitunturissa. Tiettyjen ammattiliittojen jäsenille on siellä tarjolla hyvä alennus, jonka hyödyntämällä säästää kyllä ihan mukavasti! Olemme majoittuneet aina perhehuoneessa, jossa on erillinen makuusoppi. Huoneessa voi myös laittaa ruokaa, mikä on varsinkin aivan pienten lasten kanssa kätevää. Levin kylpylä on mielestäni pohjoisen suunnalla monipuolisin ja siistein lajissaan, minkä lisäksi lapsi on päässyt peuhaamaan vielä uinnin päälle Lastenmaailmaan.  Vasta tällä reissulla löysimme tiemme myös pulkkamäkeen, Lastenmaahan, joka sijaitsee vähän piilossa eturinteiden takana. Sieltä löytyi makkaranpaistopaikka ja wc, joten paikalla viihtyy hyvällä säällä pidempäänkin.

Levin eturinteet

Eturinteillä on kiva käydä ihan vain iltakävelylläkin.

Ylläs

Toinen vakiosuosikki on ollut Ylläs, tarkemmin sanottuna Ylläsjärven puoli, jossa olemme majoittuneet useimmiten chalets-huoneistoihin aivan laskettelurinteiden kupeeseen. Rinteiden alta löytyy hyvä pulkkamäki hisseineen ja miksipä ei kannattaisi ajella koko perheellä kierros gondoli-hissilläkin. Saaga-hotellin yhteydessä on pienehkö kylpylä, jossa ainakin aivan pienimmät räpiköijät tai sitten kunnolla uimataitoiset lapset viihtyvät mainiosti. Tällaisissa maisemissa kelpaa kyllä tehdä ihan mitä tahansa.

Ylläsjärven laskettelurinteet

Maisema houkuttelee ulkoilemaan!

Sijainti on tässäkin erittäin kätevä, eikä omaa autoa tarvitse käynnistää lomalla välttämättä ollenkaan, ellei sitten halua asioida ruokakaupassa, Äkäslompolon puolella Jounin kaupalla tai vaikka käydä ulkoilmaelokuvissa.

Kino Ylläs

Napapiirin Sankarit 2 -elokuvan maailman ensi-illassa elokuussa 2015

Kajaani

En osaa kertoa sen tarkemmin, mitä erityistä nähtävää Kajaanissa on, sillä olen poikennut siellä aina vain pikaisesti ohikulkumatkalla, mutta koko tämän vuoden on Scandicissa voimassa aika kiva kampanja, jonka vuoksi vähintäänkin tuollainen yhden yön pysähdys kannattaa kyllä tehdä. Hotellin yhteydessä oleva vesiliikuntakeskus yllätti meidät positiivisesti koollaan ja monipuolisuudellaan!

Scandic Kajanus

Huomatkaapa nämä loisteliaat kuvankäsittelytaitoni 😀

Yösijaksi saimme suuren, kahdesta pienemmästä huoneesta muodostetun, huoneen, jossa oli kaksi vessaa. Kätevää etenkin, jos mukana on useampia lapsia. Voin kuvitella, että ympäristö tuollaisissa rantamaisemissa on kesäaikaan varsin kaunis. Nyt ikkunasta näkyi lähinnä paksua räntätuiskua, mutta eipä se paljoa polskutteluja haitannut. Ilman muuta otetaan uusiksi, jos tie vielä jonakin päivänä tuolle main vie.

Kaikki reissut tehty omalla kustannuksella, eikä postaus sisällä edes mainoslinkkejä 😉