Valitse sivu

Tulipa pitkästä aikaa mieleen käyttää tyttöä leikkipuistossa. Sehän on ilmaista lystiä ja hyvää tekemistä niin ruumiin kuin mielenkin kannalta. Aika vähän on varsinkaan näin talvisaikaan käyty puistossa, koska tässä ihan kotikulmilla ei sellaista ole, ja täytyy erikseen tehdä pidempi lenkki tai ottaa auto alle. Varsinaista talvikunnossapitoa noissa isommissakaan paikoissa ei taida olla, tai ainakin nyt oli keinuhepat ja karusellit umpijäässä. Lisäksi, tyttöhän saa jo päiväkodissa kiipeillä, laskea mäkeä ja keinutella joka hoitopäivä niin hätäkös tässä.

Sitten kesällä vaunuja työnnellessä tulee varmaan käytyä enemmän ulkona eri paikoissa. Asuinalueellamme näkyy olevan suunnitteilla kotiäitien keskenään sopimia yhteisiä leikkitreffejä, joissa voisi tutustua uusiin ihmisiin. Näillä näkymin likimain kaikki nykyiset kaverit kun ovat nimittäin kiinni työelämässä äitiyslomani aikaan. En kylläkään näe itseäni yhtään “hiekkalaatikkoäitinä”, mutta päähän se hajoaa, jos ei ikinä missään käydä. Muina vaihtoehtoina näen avoimen päiväkodin ja MLL:n perhekahvilan.

Koirakin saattaa meillä olla pidemmällä lenkillä mukana (eikä ilman sitä ole itse asiassa kauheasti järkeä lähteäkään), mutta tuskinpa kenellekään on ongelma, jos se istuu puiston laidalla hiljaa paikallaan, eikä tee tarpeitaan alueelle. Maalaisjärki käyttöön, vaikka sääntöjen ja ohjeiden vankka kannattaja noin muutoin olenkin.

Yksi vaihtoehto on tietysti pysytellä omalla pihalla, jossa meillä on viime kesästä lähtien ollut lapselle kovin mieluisa hiekkalaatikko. Tuolla jossakin lumen alla se piilottelee 🙂 Kevät on nyt tuloillaan ja lumikasat ovat saaneet viime päivien plussakelien myötä vauhdikasta kyytiä. Kun maa sulaa, voisi pihaan pystyttää vielä ainakin keinun. Edellinen, mökille pystytetty, keinurunko löytyi roskalavalta, joten täytyy pitää silmät auki tälläkin kertaa. Pienellä vaivalla ja tuunauksella voi vanhastakin saada taas kuin uuden vuosikausiksi eteenpäin.

WP_20160403_007-001Isot uima-altaat ovat nyt muotia ja itse asiassa ehdinkin hankkia sellaisen viime kesänä, mutta kun ajattelin asiaa tarkemmin niin ei meillä taida riittää mielenkiinto hoitaa niin suurta laitosta. Pakettiin jäi. Metrin halkaisijaltaan oleva muoviallas nyt vielä menettelee ja sellaisessa tyttö saa räiskytellä niin paljon kuin huvittaa 😀 Samoin trampoliini on sellainen juttu, jota ei taideta tällä pihalla koskaan nähdä, koska se on aika hintava hankinta. Naapurista on onneksi toivotettu tervetulleeksi heidän luokse hyppimään milloin vain.

Vaan sitten, kun isäntä ei enää hoe päivittäin, että “minä en rakenna enää ikinä”, voisimme kyllä suunnitella jonkunlaisen talon tyyliin sopivan leikkimökin. Netti on varmasti aivan pullollaan toinen toistaan ihanempia ideoita – en uskalla edes katsoakaan.

Mitäs leikkivälineitä ja -paikkoja teidän pihoiltanne löytyy?