Valitse sivu

Mikä se tämmöinen Haatila on? No, olen päättänyt yhdistää aiempia useita blogejani yhdeksi uudeksi kokonaisuudeksi. Ensiksikin monen blogin ylläpitämisessä on kauheasti työtä (tai siis olisi, jos niitä päivittäisi aktiivisesti) ja toiseksi minulla on juttuja niin monelta eri elämän osa-alueelta, että samahan ne on tuoda yksiin kirjoihin ja kansiin.

Olen perustanut ensimmäisen blogini vuoden 2005 lopun tienoilla, jolloin aloin kerätä hyviksi kokemiani reseptejä kuvineen talteen nettiin, lähinnä omaan käyttöön. Muistelen saaneeni tuon huisin mahtavan idean silloin keskellä yötä, työpaikan virkistysiltamien jälkimainingeissa, ja seuraavana aamuna blogi olikin valmiina. Nimenä toimi tuolloin Perussettiä.

Aappa Tampereen Hämenkadun Hesburgerilla 2.7.2005

Avaimenperä Aappa Tampereen Hämenkadun Hesburgerilla 2.7.2005

Valitettavasti aivan tuolta asti minulla ei ole enää tekstejä tallessa, mutta seuraavan Kokkeilijat-blogin kirjoitukset löytyvät kyllä täältä maaliskuusta 2008 lähtien. Melko pitkän ajan takaa nekin! Kokkeilijoissa laitettiin pääosin ruokaa, joskus myös yhteistyössä kavereiden kanssa. Olen tuonut tänne Haatilaan vain itse kirjoittamani postaukset, mutta kaikki muidenkin tekemät tekstit ovat edelleen sijoillaan Bloggerin puolella.

Kokkeilijoiden lisäksi Haatila koostuu entisestä mökkeilyyn painottuvasta Haatilan maatilasta sekä uuden talomme rakennukseen paneutuvasta Visu Villa -blogista.

keep-calm-and-build-on-194

Kun näihin vielä ynnätään uutena elementtinä käsitöitä, koira-asiaa, säästövinkkejä ja ties mitä juttuja, onkin melkoinen sekasotku valmis 😀 Lapsen oman päiväkirjan olen sentään jättänyt tästä yhtälöstä suosiolla pois, vain läheisten saataville.

Vaan eipä huolta, sillä selaamista helpottamaan on onneksi sivuston ylälaidassa linkit jokaiseen pääkategoriaan, mikä mahdollistaa esimerkiksi pelkkien reseptien selaamisen. Tämän lisäksi avainsanoista on varmastikin suuri apu, jos etsii jotakin tiettyä asiaa tai aihepiiriä.

Samaan syssyyn vaihtui muuten myös blogialusta eli nyt tästä eteenpäin kirjoitellaan itse ylläpidetyllä WordPressillä. Se on minulle tuttua juttua, sillä teen sivutyönäni vastaavia kokonaisuuksia myös asiakkaille. Olen kokenut tämän erittäin toimivaksi, monipuoliseksi ja helppokäyttöiseksi paketiksi. Muokkailen pikku hiljaa vanhaa Bloggerista siirrettyä sisältöä uuteen muottiin sopivaksi, mutta vapaa-aikani määrän tuntien voi olla, että taaksepäin selatessa sisältö näyttää paikoin hieman erilaiselta kuin mitä tästä eteenpäin.

Eli, näillä eväillä lähdetään kohti kesää. Toivottavasti joku sieltä ruudun toiselta puolelta lähtee mukaan!