Valitse sivu

Aiemmassa työpaikassani lounastin usein salaattibaarissa, jossa sai siis valita oman salaattinsa ainekset tosi laajasta valikoimasta. Se on todella hyvä systeemi, mutta työpaikan vaihdoksen myötä tuo tapa jäi päivistäni pois. Yhtenä päivänä keksin, että voihan sitä tehdä vastaavan sekoituksen kotonakin – voi pyhä yksinkertaisuus.

Tässäpä yksi yleisimpiä annoksiani vastaava lajitelma eri raaka-aineita: salaattia, tomaattia, kurkkua, fetaa, kinkkua ja papuja tomaattikastikkeessa. Kinkkua olen valinnut siksi, että kyseisen ravintolan muut lihat eivät olleet aina ihan omaan mieleeni, enkä muutoinkaan kuulu lihan ylimpiin ystäviin, vaikka hyvin toimeen tullaan. Lohta oli kiva ottaa niin kauan kun sitä sai, mutta tietyssä vaiheessa päivää sen tarjoilu loppui kokonaan. Sääli sinänsä, koska kalaa pitäisi aina suosia.

Kulhollinen vihreää ja muutama kupillinen muita raaka-aineita on toki toimiva valinta myös monille juhlavieraille, kun saavat koota itselleen sopivat annokset. Tuleepa samalla huomioitua paitsi makutottumukset myös allergiat.