Valitse sivu

Kestosuosikkiani, helpompaa lasagnea, mukaillen tein soijarouhelasagnea päivälliseksi. En kovin usein harrasta lihan korvaamista soijalla, mutta kyllä yksi rouhepussi aina kaapista löytyy.

Laitoin pannulle kaksi desiä vettä ja jonkinlaisen liemikuution (oli paksumpi ja juoksevampi, paketti ei valitettavasti ollut enää tallella eli nimestä ei tietoa). Lisäsin lorauksen soijaa ja sweet chili -kastiketta. Luin jostakin, että valkosipuli ja sokeri veisivät soijarouheen sivumakua pois, joten laitoin mukaan hyppysellisen valkosipulia ja ruokalusikallisen sokeria. Sekoitin sitten tähän mausteliemeen yhden desilitran tummaa soijarouhetta, joka imaisi nesteet pian itseensä. Pannulle pääsi lopuksi myös purkillinen herkkusieniä – miten yllättävää minun keittiössäni!

Peittelin näin syntyneen sörsselin luomutomaattimurskalla ja etenin tästä eteenpäin muutoin alkuperäisen ohjeen mukaisesti. Mausteita oli kerrankin riittävästi, eikä tämä nyt pöllömpää ollut! Isäntää en kuitenkaan ole vielä kertaakaan onnistunut näiden “korvikkeiden” kanssa huijaamaan.