Valitse sivu

Sovimme treffit heti useamman talotoimittajan kanssa, jotta saamme suuntaa ja ideoita suunnitteluun sekä tietysti niitä mahdollisimman hyviä tarjouksia. Mukana on myös keskenään erilaisia toimittajia eli löytyy niin precut-toimittajia kuin avaimet käteen -palveluakin sekä kaikkea siltä väliltä. Tarjousten vertailu on hankalaa, sillä sisällöt ovat kaikilla tietysti aika erilaiset, muttei toivottavasti kuitenkaan aivan mahdotonta.

Ensimmäiseksi istahdimme alas myyjän nro 2 kanssa. Olen lukenut firmasta paljon hyviä kokemuksia, joskin jotain vaikuttaa sattuneen tuossa muutama vuosi sitten, sillä sen jälkeen on löytynyt googlen syövereistä hieman enemmän negatiivista palautetta kuin mitä aiemmin on ollut. Ei pidä kuitenkaan turvautua pelkkään nettipalautteeseen, sillä kuraahan sataa ihan joka ikisen yrityksen niskaan joltakin suuntaa ihan aina, toimialasta riippumatta.

Mitään muutoksia omaan pohjakuvaamme ei ehdotettu, joten aivan suoraan tuon pohjalta lähdettiin valitsemaan ovia, ikkunoita, kattomateriaalia, laudoituksen mallia sun muuta. Lämmitysjärjestelmän kohdalla pitikin jo pohtia tarkemmin, kun meillä ei vielä ollut tarpeeksi tietoa siitä, mikä tällaisessa kohteessa on järkevin vaihtoehto. Tarjouksen pohjaksi laitettiin myyjän suosittelema Savumax-lämmitysjärjestelmä, josta emme kyllä sen enempää tosiaan tiedä, mutta otamme nyt selvää.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen käynti meni kyllä vielä harjoittelun piikkiin, sillä nythän olemme paljon viisaampia siitä, mitä kaikkea on syytä miettiä valmiiksi. Niin omia toiveita kuin myyjälle esitettäviä kysymyksiäkin on hyvä pohtia jo etukäteen, jotta suunnittelu on antoisaa ja käy ripeästi.

Toinen neuvottelukäyntimme myyjän nro 3 myymälätiloissa olikin jo paljon helpompi, kun tiesi vähän, mitä tuleman pitää. Myyjä oli edelliseen verrattuna paljon aktiivisempi ja kertoi tarkasti mm. toimittamiensa talojen rakenneratkaisuista ja precut-toimituksen eduista. Onhan se toki järkevän kuuloista, että talo rakentuu asiakkaan silmien edessä, ja aika pian se on jo sateelta suojassa.

Myyjän ehdotusten mukaan tarkensimme hieman ikkunoiden paikkaa, määrää ja kokoa sekä vaihdoimme kylpyhuoneessa vessanpöntön ja lavuaarin paikat päittäin, jotta tila täyttää esteettömän rakentamisen vaatimukset. Hyviä huomioita! Pyrimme valitsemaan tähän tarjoukseen samanlaiset ulkoverhoukset ja sisusteet kuin edelliseenkin. Lämmitysjärjestelmäksi valittiin “ehdottomasti meille paras” suora sähkölämmitys. Palaan aiheeseen vielä tarkemmin myöhempänä.

Molemmilta odotellaan nyt sitten vain niitä ratkaisevia summia 😉 Ensin mainitusta olisi määrä kuulua viimeistään tänään, mutta katsotaan, kuinka käy.