Valitse sivu

Olemme lähettäneet tarjouspyyntöjä useammalle talotoimittajalle yhtä aikaa samanlaisella sähköpostiviestillä. Minut lievästi yllätti, että näinä aikoina kaikki yritykset eivät vaivaudu edes vastaamaan! Kyllä reilussa parissa viikossa pitäisi kiireisimmältäkin myyjältä löytyä sen verran aikaa, että naputtelee pienen vastauksen ja sopii  henkilökohtaisen käynnin, vaikkapa sitten sinne väljempään hetkeen joskus myöhemmin.

Toinen asia, joka näissä myyntialan ammattilaisissa on pistänyt ärsyttämään, on lööperin puhuminen jo heti alussa. Minä ymmärrän hyvin, ettei meidän projektimme ole välttämättä siellä kiinnostavuusasteikon huipulla. Tarjouksen saamisessa voi siis hyvinkin kestää, eikä se haittaa meitä lainkaan, kunhan ei turhaan luvata viikossa, mikäli todellinen aika on kaksi tai kolme viikkoa! Tai kuten myyjä nro 4 sanoi suoraan, että varataan samoin tein koko kuukausi. Pisteet hänelle siitä, sillä helpompihan meidän on toimia sellaisen henkilön kanssa, jonka puheet pitävät paikkaansa. Jos taas aikataulu ja yhteydenpito laahaa jo näin simppelissä asiassa, en osaa edes kuvitella, minkälaista olisi sitten se itse rakennusaika. Ilmaisena vinkkinä tämä siis kaikille myyjille nyt annettakoon.

Ja sitten varsinaiseen asiaan. Myyjän nro 2 kanssa päästiin jo toista kertaa saman pöydän ääreen ja tarjouskin saatiin. Siihen pitää perehtyä vielä kunnolla ajatuksen kanssa, ja itse asiassa tarkoitus onkin purkaa tämä meidän suunniteltu projekti vielä, jos ei nyt ihan ruuvitasolle niin lautatasolle asti auki, ja kirjata rasti ruutuun -menetelmällä pakettien materiaalisisällöt ja tarjotut työt vierekkäin laskentataulukkoon. Aikaa on, ehtii hyvin vielä tutustua ja paneutua asioihin 🙂