Valitse sivu
Kävimme muuten vain taas tontilla ajelemassa. Vastaan tuli tälläkin kertaa koiranulkoiluttaja eli alue toimii tällä hetkellä melko tehokkaassa lenkkeilykäytössä. Koska näillä korkeuksilla ei tähän vuodenaikaan ole edes näin keskipäivällä kunnollista auringonvaloa, tuli kuvasta melko hämärä (ja lisäksi kaikkiin ottamiini versioihin tuli jokin ihmeen valoilmiö oikeaan laitaan). 
Tästä kuitenkin näkee vähän suuntaa siitä, minkälaisiin maisemiin tässä ollaan muuttamassa. Puiden takaa pilkottavat vaarojen laet, mutta aika lailla näkymät ovat metsäiset sekä tien ja asuinalueen suuntaan. Väliin istutetaan vielä lisää puita, koska takapihaamme halkoo vielä vanha tienpohja.
Tässä on tullut ajeltua myös toisilla uudehkoilla asuinalueilla ideoita keräämässä. Minä olen vähän sellainen, etten pysty kuvittelemaan asioita päässä tai juuri paperillakaan, vaan minun täytyy nähdä kaikki valmiina (väri)kuvana. Silloin on helppo sanoa “kyllä” tai “ei”. Niin ärsyttäviä kuin tällaiset ns. turhaan pörrääjät toisten kotikaduilla varmasti ovatkin, ovat nämä käynnit ovat auttaneet suuresti mm. talon värityksen ja kattomallin pohdinnassa!
Yksi viimeaikaisia kysymysmerkkejä oli ulko-ovi, mutta se on nyt päätetty. Valitsimme kaikki ovet suoraan Mittava Koti -valikoimasta ja pääovena toimii nykyään kai aika yleinen vaakaikkunainen tumma ovi. Kuvasta poiketen meidän esitteessämme ovessa oli vain neljä ikkunaa.
Kuva: Kaskipuu
Muiden ulko-ovien kanssa olikin vähän hankalampaa. Kuulemma vaakapaneloidussa seinässä olisi hyvä olla jonkinlaisia katkaisevia elementtejä ja niinpä meille suositeltiin pystylaudoitettuja ovia. Tästä syystä talon toiselle puolelle tulee terassioveksi sekä kodinhoitohuoneen oveksi tällainen lasiovi, mutta ulkoa tumma ja sisältä valkoinen.
Kuva: Kaskipuu
Varastojen oviksi valittiin samanlaiset pystyraitaiset ovet ilman lasia, kokonaan tummina. Näillä nyt mennään ja toivottavasti valittiin hyvin! Seuraavaksi pitäisi koota ajatuksia talon värityksestä muutoinkin kuin vain ovien osalta. Vielä ehtii tehdä maksutta muutoksia talopakettiin, joten voimme hyvinkin tulla toisiin aatoksiin. Oikeastaan aivan ensin pitäisi kysyä rakennusvalvonnasta, mikä sävy on tarpeeksi tumma ollakseen tummanharmaa. Seinien värin päätäminen helpottaa muun suunnittelua kovasti.
Ps. Päivittelin vähän blogin ulkoasua, mutta työ jäi vähän kesken – ja koska olen nainen, saatan muuttaa mieltäni koko homman suhteen jo huomenna 😀 Mukavaa joulunodotusta sinulle!