Valitse sivu

Muutaman asian olen tässä erilaisia uusia ruokia kokeillessani huomannut. Kaksi tärkeintä välähdystä yli muiden ovat a) lue ohjeet ensin, eikä vasta jälkeen ja b) katso, että kaikkia raaka-aineita on kaapissa ennen kuin teet yhtään mitään.

Nämä opit olivat selvästikin unohduksissa, kun aloin tehdä miehelleni syntymäpäiväkakkua viime viikonloppuna. Itse pohjan kanssa ei ollut suurempia ongelmia. Vaikka olisihan se siivilä ollut ihan kiva, koska ilman sitä taikinaan jäi pieniä jauhopaakkuja. Nämä eivät kuitenkaan syödessä haitanneet mitenkään.

Ajattelin päällystää kakun marsipaanilla, johon sitten maalaisin pastaväreillä hienon kuvan mallin mukaisesti. En ollut koskaan ennen ollut tekemisisä näiden tuotteiden kanssa, joten jännityksellä lähdin kaulimaan massaa levyksi. Sehän ei onnistunut alkuunkaan, koska minulla ei ollut tomusokeria! Tämän opin siis jälkeenpäin lukiessani ohjetta ensimmäistä kertaa kunnolla läpi. Siispä lähdin kauppaan tomusokerin ostoon. Sen avulla kauliminen onnistui ihan hyvin ja sain nostettua levyn ihan siististi kakun päälle, jee!

Sitten ajattelin piirtää leivinpaperille jäljentämäni kuvan rajat kakkuun. Hommastahan ei tietenkään tullut yhtään mitään, koska levy oli jo pehmeän kakun päällä ja alusta antoi periksi. Eipä auttanut muu kuin kehitellä pika-pikaa suunnitelma B, joka oli vapaalla kädellä taiteilu. Kakusta ei tällä kertaa tullut kovin nättiä, mutta kohtuuhyvin se maistui rumuudestaan huolimatta. Väliin laitoin hedelmäsosetta, kermavaahtoa ja WienerNougat-murskaa. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että keksin tämän yhdistelmän ihan itse 😀

Jospa lähtisin tästä lukemaan niitä ohjeita ja vinkkejä vähän tarkemmin. Jos opiskelen ahkerasti niin ehkä jo marraskuussa saan omille syntymäpäivilleni aikaan siedettävän kakkuluomuksen?