Valitse sivu

No, ei ole talo ihan vielä valmis, mutta mielessä ja paperilla sen tulisi lähestulkoon jo olla, kun noita tarjouspyyntöjä kyselee.

“Minkälaiset hanat teille tulee? Entä valaistus? Laitetaanko julkisivuun koristeita, esim. ikkunoiden alle? Onko kodinhuone laatoitettu kauttaaltaan? Tarvitaanko teknistä tilaa, mihin lämmitysjärjestelmään olette päätyneet? Minkälaiset sisäovet haluatte? Tuleeko minkälainen lukitusjärjestelmä?”

Niin. Monta asiaa pitäisi olla jo alustavasti mietittynä, ja kun nämä kaikki ynnää yhteen niin sehän on jo koko talo. Varmaan tarvisi miettiä huonekalujakin, että varmasti sitten mahtuvat kaikki paikoilleen tai edes johonkin jotenkin päin. Tässähän saa laittaa aivot kunnolla sauhuamaan ennen kuin päästään edes tontin hakuun! Toistaiseksi talo näyttää omassa päässä aika tyhjältä.

Tälle viikolle on sovittu tapaaminen seuraavan talotoimittajan kanssa, ja ensimmäisestäkin on määrä kuulua viikon loppupuolella. Muut eivät ole vielä reagoineet pyyntöihimme, eli kaikkialla ei ole aivan niin innokasta  kuin tuossa ensin vastanneessa yrityksessä. Liekö edes joka tyyppi vastaakaan? Myyjän persoonalla ja henkilökemioiden yhteensopivuudella on kyllä varmasti suuri merkitys tällaisessa isossa projektissa. Tuskin kuitenkaan yksistään sen perusteella tulee tehtyä hankintapäätöksiä 🙂 Vai mitenköhän on?