Valitse sivu

Taisin aloittaa laajamittaisemman pikkuvaatteiden haalimisen rakenneultran jälkeen, kun oltiin saatu aika vahva veikkaus sukupuolesta. Enimmäkseen asioin Facebookin kirppisryhmissä, sekä paikallisissa että merkkien omissa. Tuollaista edullista nappikauppaa on hauska tehdä, koska mihinkään uusiin ja kalliisiin merkkivaatteisiin ei todellakaan ole varaa. Jossain lehdessä taisikin vasta lukea, että lastenvaatteiden hankkiminen ja hypistely oli eräälle vaikeiden asioiden parissa painivalle äidille parasta terapiaa. Johonkinhan se ahdistus on tietenkin hyvä purkaa.

Vauvan vaatteita

Sanotaanko näin että makuni poikien vaatteiden suhteen on melko väritön 😀

Mutta, hyvällä mallilla siis ollaan! Valmiina odottelevat sisä- ja ulkovaatteiden ohella myöskin kolmet(!) vaunut erilaisine koppineen ja varusteineen, turvakaukalo telakoineen autoon, Baby Björn Balance -sitteri, Baby Set Tripp Trappiin, Manduca-kantoreppu, vinot pinot kestovaippoja… Oikeastaan kaikki käytettyinä hankittuna. On paljon helpompaa tehdä näitä ostoksia nyt, kun on testannut kyseisiä tuotteita aiemminkin ja todennut joko hyviksi tai tarpeettomiksi. Myöskin vakuutuksen tajusimme ottaa ajoissa, jo ennen rakenneultraa. Vaikka meillä on täällä hyvä julkinen puoli, on vakuutuksesta kuitenkin hyötyä silloin, jos ilmenee jotakin vakavampaa.

Henkisellä puolella on myös aika valmista. Eikä meille nyt aivan kamalaa järkytystä iskenytkään, vaikka kätilö lopetti rakenneultran lauseeseen, joka meni kutakuinkin näin, että “…kaikki vaikutti muuten aivan normaalilta, mutta me lähdemme nyt lääkärin luo varmistamaan erään asian, joka kiinnitti huomioni.” Lääkäri vahvisti, että lapsella on huulihalkio ja loput selviää sitten syntymän jälkeen, sillä vaikka ultralaitteilla paljon tietoa saadaankin, ei niillä kuitenkaan pystytä näkemään suun sisälle. Vaivaa ei kulje suvussa, enkä ole sitä omilla toiminnallani voinut aiheuttaa. Vuosittain syntyy 120-130 halkiolasta eli tässähän kannattaa laittaa kohta lotto vetämään…

Eräs iäkkäämpi läheinen tuhahti tässä, että mitä sitä pitää mennä kaikkea noin tarkasti tutkimaan ennakkoon, mutta itse olen kyllä nyt tosi tyytyväinen, että sain tiedon ajoissa. Näin ollen olen voinut hakea tietoa ja rauhoittaa mieleni, mikä on taatusti parempi kuin se, että asia tulisi eteen täytenä yllätyksenä synnytyssalissa, siinä kaiken muun mielenmyllerryksen yhteydessä. Nyt ollaan voitu myös tehdä tiettyjä hankintoja, kuten vaikkapa nuo aiemmin mainitut erikoisemmat tuttipullot.

Saimme äitipolilta mukaan yhden A4-kokoisen infomonisteen ja puhelinnumeron, johon en tosin ole vielä ottanut yhteyttä. Netissä on nykyään niin paljon tietoa ja vertaistukea, että eipä siinä kauheasti muuta tarvitakaan. Yhden aihetta käsittelevän kirjan tosin lainasin, vaikka se onkin ehkä jopa turhan kattava, kun on myös hoitohenkilöstölle suunnattu. Olihan siinä minkälaista muutakin uhkakuvaa, mutta ne ovat sitten vieläkin harvinaisempia, eikä halkioon useimmiten liity muuta. Suotta noita etukäteen murehtii, kun ei tiedä edes yhtään, rajoittuuko halkio huuleen vai meneekö se siitä vielä pidemmälle, jolloin esim. syöminen käy hankalammaksi ja imetys mahdottomaksi. Toivossa on hyvä elää.

Avoin hymy -kirja

Erittäin kattava teos halkioihin liittyen.

Niin monesta suusta olemme jo kuulleet, että jos on pakko olla jotakin niin mieluiten sitten juuri tämä halkiovamma, koska sen voi korjata ja siihen saa hyvin myöskin tukea, esim. aikanaan jos ilmenee jotakin puheen kehityksessä tai hampaistossa. Ihmisillä on ylipäätään kauhean positiivisia kokemuksia halkiolasten kanssa elämisestä ja hyvä niin! Jopa vuosikymmeniä sitten tehdyt korjausleikkaukset näyttävät tosi siisteiltä, joten luotamme, että kyllä täällä osataan hoitaa.

Teimme muuten eilen pieniä muutoksia huonejärjestelyihin. Toki vauva tulee aluksi viereeni nukkumaan, mutta koska lopullinen sijoituspiste on kuitenkin omassa huoneessa, on tuo huone sama rakentaa valmiiksi nyt kun vielä jaksaa. Pinnasänkyähän voi kannella edestakaisin aina tarpeen mukaan 🙂 Harmi vain, että ruuvit olivat menneet tuosta paketista hukkaan eli kasaus jäi nyt pelkäksi aikomukseksi. Ikean nettisivuilla luki, että varaosia voisi olla saatavilla, joten täytyy lähteä kysäisemään ensi kerran, kun ajelemme siellä päin.

Ikea Sundvik -pinnasänky

Ikean Sundvik on ollut toimiva sivuvaunu, pinnasänky ja taaperosänkykin.