Valitse sivu

Olen aina tarttunut innokkaasti erilaisiin tarjouksiin, ja varsinkin ilmainen palvelu on sellainen tilaisuus, jota ei kannata ohittaa! Siitä syystä kannattaakin aina pitää silmät auki ja mieli avoimena. Esimerkiksi, kun keväällä etsittiin harjoituskoteja 4H-yhdistyksen nuorille siivoojille, olin ensimmäisenä jonossa. Oli mukavaa, kun reipas tyttö kävi moppaamassa lattiat ja itse jakelin vain ohjeita sohvalta. Ison mahan kanssa olikin tuolloin jo hankala kumarrella eli tosi tarpeeseen tuli. Eikä muuten ole älyttömän kallista lystiä noin muutoinkaan, kun veloitus on parikymppiä tunnilta. Edullisempaa kuin siivousfirmoilla, ainakin.

Hiljattain löytyi puskaradion kautta toinen houkutteleva tarjous: fysioterapiaa pienille vauvoille. Yritys tarvitsi malleja esittelyvideonsa kuvauksiin ja tarjosi vastapalveluksena katsausta vauvan kehitykseen. Niinpä lähdimme käymään Lasten Fysioterapia Aurorassa. Aiemmin olin käynyt fysioterapeutilla vain kerran. Se oli silloin kun esikoinen lähetettiin neuvolasta eteenpäin varvastelun takia. Yksi kerta juttelua ja neuvontaa riitti korjaamaan ongelman, ja tyttö lähtikin pian kävelemään normaalisti.

Nyt oli jännä nähdä, mitä kaikkea ammattilainen pienestä vauvasta näkee. Mitään normaalista poikkeavaa ei löytynyt eli kehitys vastaa ikätasoa. Ainoa, että vauvaa on nostettu enemmän hänen vasemman kylkensä kautta, mikä näkyy kuulemma selvästi päälle päin. Vaikka olemme miehen kanssa eri kätisiä, on meillä ilmeisen samanlaiset rutiinit vauvanhoidossa. Nyt siis vain aktivoimaan sitä oikeaa puolta, jotta tilanne tasapainottuu. Vauvalla on hyvät valmiudet lähteä liikkumaan, ja pienellä avustuksella hän kääntyikin selältä vatsalleen lelua tavoittelemaan.

Vauva fysioterapiassa

Voisin kyllä harkita, että osallistuisimme esikoisen kanssa vaikkapa lasten fysioterapiaryhmään, vaikka mitään erityistä ongelmaa emme olisikaan havainnut. Liikunnalliset kyvyt ovat kuitenkin tosi tärkeitä, muita taitoja ja ominaisuuksia yhtään tietenkään vähättelemättä. Päiväkodissa on vapaan leikin ohella paljon askartelua ja musiikkia, joten ehkä liikunta on juuri se osa-alue, jota voisi lisätä kotona.

Raha ja kalenteri asettavat omat rajoitteensa, joten kaikkiin mielenkiintoisiin harrastuksiin ei voi ilmoittautua. Tällä hetkellä syksyn harkintalistalla esikoisen kohdalla ovat olleet luistelukoulu ja uimakoulu, mutta koska vauva on menossa pian leikkaukseen, on meidän syys-lokakuumme hyvin katkonaista aikaa, jolloin monta kertaa jäisi väliin. Ehkä siirrämme tästä syystä kaikki säännölliset harrasteet suosiolla kevääseen ja keskitymme vaikka potkupyöräilyn ja normaalin pyöräilyn harjoitteluun.

Mitä teidän perheessä harrastetaan syksyllä?