Valitse sivu

Laatimamme sähkö- ja LVI-tarjouspyynnöt ovat nyt lähteneet eteenpäin ja jäämme odottelemaan vastauksia. Eiväthän ne meidän suunnitelmat vielä tässä vaiheessa kovin selkeät ole, mutta jos nyt saisi edes suuntaa-antavaa hintatietoa. Suunnitellaan taas lisää sitten, kun talotoimittaja on valittu.

Aiemmin jo tuossa kirjoittelinkin, että yksi myyjistä oli varsin innokas. Matkamme varrelle osui taannoin hänen järjestämänsä talonäytös, jossa päätimme piipahtaa ideoita ammentamassa. Talo oli kaikin puolin täysin erilainen kuin oma mallimme, mutta kyllähän sieltä aina pieniä sisustusvinkkejä irtoaa, jos ei mitään muuta 🙂 Huomasin muun muassa, että niin kaunis kuin kiiltävä musta laatta onkin, ei se sovi ainakaan eteistiloihin. Joka ikinen rapainen kengänjälki erottuu aivan liian selkeästi. Talossa oli kuitenkin mm. kauniita valaisimia.

Samalla päätimme sopia ajan ensimmäiseen suunnittelukokoukseen, sillä tähän saakkahan olimme olleet häneen yhteydessä vain sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Tapaaminen kuulostikin ensin hyvältä idealta, mutta kun mukaan pyydettiin varaamaan “muutama tonni varausmaksuihin”, iskimme jarrut pohjaan. Siis ensimmäisellä tapaamiskerralla tehtäisiin jo sopimuspaperit? No tuskinpa vain. Asiaan liittyy vielä muutakin, jota en lähde tässä erittelemään. Näin aggressiivinen vai peräti epätoivoinen myyntitapa ei tosiaankaan houkuttele allekirjoittanutta jatkoneuvotteluihin!

Vastakkaista passiivisempaa koulukuntaa edustaa näemmä puolestaan myyjä nro 4, josta ei tosiaankaan ole kuulunut yhtikäs mitään. Ne pisteet, jotka hänelle aiemmassa postauksessa annoin tarjouksen tekemiseen vievän ajan ilmoittamisesta ennakkoon, otan nyt kaikki takaisin. Kunpa vain olisimme tienneet, ettei tämäkään tie johda mihinkään, olisimme säästäneet aikaamme, emmekä olisi menneet turhaan suunnittelupalaveriin. Onko se jotenkin sitten hankalaa ilmoittaa, jos aikataulu venyy tai ei vain kiinnosta tarjota? Minä en tiedä.

No mutta, oli asia miten oli, meidän valintammehan vain helpottuu koko ajan sitä mukaa, kun epämieluisia toimittajia karsiutuu ulos kisasta 😉