Valitse sivu

Nyt olemme tavanneet myyjät nro 5 ja 6, ja pyytäneet tarjoukset samalla mallipohjalla ja tiedoilla, mitä olemme aiemminkin käyttäneet. Molemmat talotoimittajat vaikuttivat ihan varteenotettavilta vaihtoehdoilta tässä vaiheessa, joten odottelemme jännittyneinä, mitä tuleman pitää. Tästä tulikin mieleeni, että odottelemme muuten edelleen myyjä nro 2:n tarjousta, jonka piti saapua pian jo kuukausi sitten! Ilmeisesti on parempaakin tekemistä piisannut siellä päässä. Murr.

Ihan nimeltä mainiten, Lakkapäällä on kieltämättä yksi aika hyvä, muista poikkeava, valttikortti, nimittäin heidän kokonaisuuteensa kuuluu ihailemani Sisustus ja sepustus -blogin takaa löytyvän sisustussuunnittelijan palveluja! Apuahan tässä ehdottomasti tarvitaan, sillä olen maailman huonoin päätöksentekijä sekä sitäkin huonompi uuden luoja ja kuvittelija. Ehdottomasti siis kierrätämme kyllästymiseen asti kaikki sisustusvalinnat vielä moneen kertaan ystävillämme ja äidilläni, mutta miksei myös ihan alan ammattilaisella.

Ylipäätään sellainen oman maun (ja lompakon rajoitteet) ymmärtävä tyyppi, jonka kanssa synkkaa hyvin, on tällaisessa projektissa aika korvaamaton! En tiedä, onko muilla vastaavaa, mutta itse en välitä esimerkiksi ihan kaikenlaisista myyjistä, jotka ovat joko liian tungettelevia tai tympeitä, tai eivät ehkä lainkaan ymmärrä, minkälaista juttua olen etsimässä. Tällaisia tyyppejä saatan jopa ihan suoraan vältellä eli en asioi koko liikkeessä, tai jos siellä on pakko käydä niin lymyilen hyllyjen välissä, jos tuttu kasvo meinaa tulla vastaan…

Toinen rasittava oma lajinsa on taas ne miehet, jotka eivät tosiaankaan vaivaudu palvelemaan nuorta naista rakennuspuolen asioissa. Monesti tapaamisissa kerrotaan ja kysytään vain mieheltä, vaikka minäkin olen mukana. Ihan pelkkä katsekontakti silloin tällöin riittäisi, ellei minulla sitten ole itselläni kommentoitavaa tai kysyttävää. Näiden jurmujen kannattaisi hoksata se, että minä kuitenkin päätän ja ostan puolet projektista, ja ohjailen perheemme ostokäyttäytymistä sitäkin suuremmalla prosentilla.

No mutta, ensi viikolla onkin Pohjoisen Suuret Rakentajamessut, joilla aiomme ilman muuta piipahtaa. Danielit, Teuvot ja Jethrot sikseen – me tahdomme tietoa ja tarjouksia erityisesti erilaisista lämmitysjärjestelmistä.